ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Αυτές οι τραγανές και λαχταριστές Πατατοκροκέτες είναι η τέλεια επιλογή για ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο.
Υλικά
- 700 γρ. πατάτες, βρασμένες και λιωμένες
- 70 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 χούφτα κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 χούφτα δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι, κατά βούληση
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Τις πολτοποιούμε σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν πουρές.
- Προσθέτουμε στις πατάτες τη φέτα, το κεφαλοτύρι, τα αυγά, τη φρυγανιά, τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές, ομοιόμορφες κροκέτες. Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτουμε λίγη επιπλέον φρυγανιά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο.
- Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο και τραγανό περίβλημα.
- Βγάζουμε τις πατατοκροκέτες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε ζεστές, συνοδεύοντάς τες με σάλτσες της επιλογής μας, όπως γιαούρτι ή σάλτσα ντομάτας.
Δημιουργός συνταγής Natasa Cuka