Πατατοκροκέτες

Τραγανές και Λαχταριστές Πατατοκροκέτες

ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ


Αυτές οι τραγανές και λαχταριστές Πατατοκροκέτες είναι η τέλεια επιλογή για ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο.


Υλικά

  • 700 γρ. πατάτες, βρασμένες και λιωμένες 
  • 70 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 
  • 1 χούφτα κεφαλοτύρι, τριμμένο 
  • 2 αυγά 
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 
  • 1 χούφτα δυόσμο, ψιλοκομμένο 
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • Πιπέρι, κατά βούληση 
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα 


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν καλά. 
  2. Τις πολτοποιούμε σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν πουρές. 
  3. Προσθέτουμε στις πατάτες τη φέτα, το κεφαλοτύρι, τα αυγά, τη φρυγανιά, τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. 
  4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. 
  5. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές, ομοιόμορφες κροκέτες. Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτουμε λίγη επιπλέον φρυγανιά. 
  6. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο. 
  7. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο και τραγανό περίβλημα. 
  8. Βγάζουμε τις πατατοκροκέτες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το περιττό λάδι. 
  9. Σερβίρουμε ζεστές, συνοδεύοντάς τες με σάλτσες της επιλογής μας, όπως γιαούρτι ή σάλτσα ντομάτας. 


Δημιουργός συνταγής Natasa Cuka 
  
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget