Πορτοκαλόπιτα

Ζουμερή Πορτοκαλόπιτα

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ


Αφράτη, ζουμερή και γεμάτη άρωμα, αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι το απόλυτο γλυκό! Θα σας κερδίσει από την πρώτη μπουκιά.


Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας, κομμένο σε λωρίδες και ελαφρώς ξεραμένο 
  • 4 αυγά 
  • 200 γρ. ζάχαρη 
  • 200 γρ. γιαούρτι 
  • 200 ml ηλιέλαιο 
  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού 
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
  • 2 βανίλιες 
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

Για το σιρόπι:
  • 600 γρ. ζάχαρη 
  • 400 ml νερό 
  • Φλούδες πορτοκαλιού 
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού 


Εκτέλεση

Για το σιρόπι: 
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τις φλούδες πορτοκαλιού. 
  2. Φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  3. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Για την Πορτοκαλόπιτα:
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ. 
  2. Προσθέτουμε τις λωρίδες φύλλου λίγες-λίγες, ανακατεύοντας καλά ώστε να εμποτιστούν ομοιόμορφα από το μείγμα. 
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. 
  4. Μόλις η πορτοκαλόπιτα βγει από τον φούρνο, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. 
  5. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι πριν σερβίρουμε. 


Δημιουργός συνταγές: Aigli Marnerou 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget