Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

Αλμυρή Τάρτα με Μπέικον και Κασέρι

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ (QUICHE LORRAINE)


Μια κλασική, γαλλική συνταγή που εντυπωσιάζει με την τραγανή βάση της και τη βελούδινη, αρωματική γέμιση. Ένα τέλειο πιάτο για δείπνο ή brunch, που θα λατρέψουν όλοι!


Υλικά

Για τη βάση (τάρτα):
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 κ.σ. ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 125 γρ. (μισή πλάκα) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 
  • ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό 

Για τη γέμιση:
  • 300 γρ. μπέικον ή ζαμπόν (ψιλοκομμένο) 
  • 300 γρ. τριμμένο κασέρι 
  • 1 κρέμα γάλακτος (200 ml) 
  • 2 αυγά 
  • Αλάτι και πιπέρι 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. 
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα. 
  3. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία, ελαστική ζύμη. 
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. 
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε μια φόρμα τάρτας. 
  6. Τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι, καλύπτουμε με λαδόκολλα και γεμίζουμε με φασόλια ή ρύζι για να μην φουσκώσει. 
  7. Ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά. 
  8. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα φασόλια και την αφήνουμε να κρυώσει. 
  9. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά. 
  10. Προσθέτουμε το μπέικον, το τριμμένο κασέρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 
  11. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η γέμιση. 
  12. Αφήνουμε την κις να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρουμε. 


Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου 
  
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget