ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
Μια δροσερή και χορταστική σαλάτα που συνδυάζει όσπρια, ζυμαρικά και φρέσκα λαχανικά, ιδανική για ένα γεύμα γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Υλικά
- 250 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- 200 γρ. βρασμένο κοφτό μακαρονάκι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
- 200 γρ. ντοματίνια
- 20 ελιές της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
- 100 γρ. κίτρινο τυρί σε κυβάκια (προαιρετικά)
Για τη σως:
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Χυμός λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)
- λίγη ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (προαιρετικά, αλλά προσδίδουν υπέροχο άρωμα)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα ρεβίθια, το κοφτό μακαρονάκι, την πιπεριά Φλωρίνης, τα ντοματίνια και τις ελιές. Αν χρησιμοποιούμε κίτρινο τυρί, το προσθέτουμε κι αυτό.
- Σε ένα μικρό μπολ ή σέικερ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σως: το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και, αν θέλουμε, το σκόρδο.
- Περιχύνουμε τη σως πάνω από τα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Δημιουργός συνταγής: Χρυσουλα Βιερου