Ρεβίθια με Σπανάκι

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


Μια θρεπτική και εναλλακτική συνταγή για όσους θέλουν να απολαύσουν τα ρεβύθια διαφορετικά! Ο συνδυασμός τους με το σπανάκι και τα αρωματικά υλικά δίνει ένα πλούσιο σε γεύση και αρώματα αποτέλεσμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους.


Υλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη 
  • 1/2 κουτί ντομάτα κονκασέ 
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 1/2 κιλό σπανάκι, χοντροκομμένο 
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα 


Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό. 
  2. Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. 
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. 
  4. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ρεβίθια και τα ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. 
  5. Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ, ανακατεύοντας να διαλυθεί ο πελτές στο μείγμα. 
  6. Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να καλύψει τα ρεβίθια. 
  7. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσει να χυλώνει η σάλτσα.
  8. Μόλις τα ρεβίθια είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο σπανάκι. 
  9. Ανεβάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να ενσωματωθεί στη σάλτσα. 
  10. Σερβίρουμε τα ρεβίθια ζεστά, συνοδεύοντάς τα προαιρετικά με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.


Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget