ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Μια θρεπτική και εναλλακτική συνταγή για όσους θέλουν να απολαύσουν τα ρεβύθια διαφορετικά! Ο συνδυασμός τους με το σπανάκι και τα αρωματικά υλικά δίνει ένα πλούσιο σε γεύση και αρώματα αποτέλεσμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους.
Υλικά
- 500 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 - 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 1/2 κουτί ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 κιλό σπανάκι, χοντροκομμένο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.
- Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ρεβίθια και τα ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
- Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ, ανακατεύοντας να διαλυθεί ο πελτές στο μείγμα.
- Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να καλύψει τα ρεβίθια.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσει να χυλώνει η σάλτσα.
- Μόλις τα ρεβίθια είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο σπανάκι.
- Ανεβάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα ρεβίθια ζεστά, συνοδεύοντάς τα προαιρετικά με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!