Σκορδομακαρονάδα με τσιγαριστό πελτέ

ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟ ΠΕΛΤΕ

ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟ ΠΕΛΤΕ


Μια παραδοσιακή μακαρονάδα που μυρίζει σπιτική θαλπωρή και ξυπνά αναμνήσεις από την κουζίνα της γιαγιάς. Απλή, οικονομική και γεμάτη γεύση, ιδανική για κάθε στιγμή που θέλετε κάτι γρήγορο και νόστιμο. 


Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά (Νο.5) 
  • 2-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 4 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • ½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο 
  • Ρίγανη (φρέσκια ή αποξηραμένη) 


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  2. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει. 
  4. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε ελαφρώς, χωρίς να καεί. 
  5. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τσιγαρίζουμε στο λάδι για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απελευθερώσει τα αρώματά του. 
  6. Επιστρέφουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα. 
  7. Πασπαλίζουμε με φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως. 


Δημιουργός συνταγής: MPAXARI & KANELA

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widgetnull