Στριφτάρια με Τυρί

Στριφτά Τυροπιτάκια με Φέτα και Ρεγκάτο

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ


Εύκολα στην παρασκευή τους και λαχταριστά!!


Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 800 γρ. αλεύρι σταρένιο 
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • ½ κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.σ. βούτυρο, μαλακό 
  • 3 κ.σ. γάλα 
  • Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη) 

Για τη γέμιση:
  • 400 γρ. φέτα πικάντικη 
  • 200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο 
  • Λίγο πιπέρι 
  • Ξερός δυόσμος 

Για την επικάλυψη:
  • 1 κρόκος αυγού 
  • Λίγο γάλα 
  • Σουσάμι 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το βούτυρο και το γάλα. 
  2. Προσθέτουμε το αλάτι και σταδιακά το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 45 λεπτά σε ζεστό περιβάλλον (έβαλα σε φούρνο που είχα προθερμάνει στους 100°C για 1 λεπτό και τον είχα σβήσει). 
  4. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τη φέτα, το ρεγκάτο, το πιπέρι και τον δυόσμο. 
  5. Παίρνουμε κάθε μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε φαρδύ κορδόνι. 
  6. Γεμίζουμε με το μείγμα τυριών, κλείνουμε προσεκτικά τη ζύμη και στρίβουμε το κορδόνι για να πάρει σχήμα. 
  7. Τοποθετούμε τα στριφτάρια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
  8. Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού ανακατεμένο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με τον φούρνο. 

Στριφτά Τυροπιτάκια με Φέτα και Ρεγκάτο
Στριφτά Τυροπιτάκια με Φέτα και Ρεγκάτο

Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget