ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Εύκολα στην παρασκευή τους και λαχταριστά!!
Υλικά
Για τη ζύμη:- 800 γρ. αλεύρι σταρένιο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. βούτυρο, μαλακό
- 3 κ.σ. γάλα
- Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη)
Για τη γέμιση:
- 400 γρ. φέτα πικάντικη
- 200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- Λίγο πιπέρι
- Ξερός δυόσμος
Για την επικάλυψη:
- 1 κρόκος αυγού
- Λίγο γάλα
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το βούτυρο και το γάλα.
- Προσθέτουμε το αλάτι και σταδιακά το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 45 λεπτά σε ζεστό περιβάλλον (έβαλα σε φούρνο που είχα προθερμάνει στους 100°C για 1 λεπτό και τον είχα σβήσει).
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τη φέτα, το ρεγκάτο, το πιπέρι και τον δυόσμο.
- Παίρνουμε κάθε μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε φαρδύ κορδόνι.
- Γεμίζουμε με το μείγμα τυριών, κλείνουμε προσεκτικά τη ζύμη και στρίβουμε το κορδόνι για να πάρει σχήμα.
- Τοποθετούμε τα στριφτάρια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού ανακατεμένο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με τον φούρνο.
Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!