
ΘΡΑΨΑΛΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΟΡΤΑ
Ένα εξαιρετικό παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει τη θαλασσινή γεύση των θράψαλων με τη φρεσκάδα του σπανακιού και των άγριων χόρτων. Απολαύστε το με φάβα, αναδεικνύοντας την πλούσια γεύση του.
Υλικά
- 1 κιλό θράψαλα (κομμένα σε κομμάτια)
- 500 γρ. σπανάκι (χοντροκομμένο)
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες
- 1 ματσάκι σέσκουλα (χοντροκομμένα)
- 1 πράσο (κομμένο σε ροδέλες)
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μάραθο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 200 ml χυμό ντομάτας
- Αλάτι και πιπέρι
Για τη φάβα:
- 500 γρ. φάβα
- 1 ματσάκι άνηθο (για το λάδι άνηθου)
- 2-3 κ.σ. κάπαρη
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα θράψαλα σε κατσαρόλα χωρίς λάδι και τα σοτάρουμε με τα υγρά που θα βγάλουν.
- Μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τα σέσκουλα, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνηθο και το μάραθο (όλα χοντροκομμένα).
- Ανακατεύουμε απαλά να μαραθούν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
- Βράζουμε τη φάβα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ετοιμάζουμε το λάδι άνηθου χτυπώντας σε μπλέντερ ελαιόλαδο με άνηθο και σερβίρουμε τη φάβα με κάπαρη από πάνω.
- Συνδυάζουμε το φαγητό με τη φάβα και απολαμβάνουμε ζεστό.