Τυροπιτάκια Κουρού

Αφράτα Τυροπιτάκια με Ζύμη Κουρού και Πλούσια Γέμιση

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ


Μια κλασική συνταγή που αγαπάμε όλοι! Αυτά τα τυροπιτάκια κουρού είναι αφράτα, γεμάτα γεύση από τρία τυριά και ιδανικά για κάθε περίσταση, από το πρωινό σας μέχρι το κολατσιό των παιδιών.


Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 1 αυγό 
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
  • 130 γρ. ηλιέλαιο 
  • 200 γρ. λιωμένο βούτυρο 
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 2 κ.σ. ψιλοτριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι 

Για τη γέμιση:
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 
  • 100 γρ. τυρί κίτρινο, τριμμένο 
  • 100 γρ. τυρί κρέμα 
  • 1 αυγό 
  • Πιπέρι, κατά βούληση 
  • Αποξηραμένη μέντα (προαιρετικά) 

Για την επικάλυψη:
  • 1 κρόκος αυγού 
  • Σουσάμι 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. 
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το τυρί κίτρινο, το τυρί κρέμα, το αυγό, το πιπέρι και τη μέντα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 0,5 εκ. και κόβουμε κύκλους με τη βοήθεια ενός ποτηριού ή κουπ πατ. 
  4. Τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα γέμισης στο κέντρο κάθε κύκλου, διπλώνουμε και κλείνουμε τις άκρες πιέζοντας. 
  5. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε την επιφάνειά τους με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. 


Δημιουργός συνταγής: Georgia Kasti 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget