Χοιρινό με Λάχανο στην κατσαρόλα

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ


Μια ζεστή και αρωματική συνταγή, ιδανική για τις κρύες μέρες, που συνδυάζει το τρυφερό χοιρινό με την πλούσια γεύση του λάχανου και των μπαχαρικών.


Υλικά

  • 1 μέτριο λάχανο
  • 1 κιλό χοιρινό (σε κομμάτια)
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 200 ml σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι νερό


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 
  2. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να μαραθεί ελαφρώς.
  3. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του χοιρινού μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέτουμε το λάχανο στην κατσαρόλα, το χοιρινό, την πάπρικα, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και τη σάλτσα ντομάτας.
  5. Ρίχνουμε το νερό, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να ψηθεί καλά το κρέας.


Δημιουργός συνταγής: Anna Kassandra

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget