ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
Ένα παραδοσιακό πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύση!!
Υλικά
- 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι (500 γρ.)
- 1.200 γρ. περίπου χταπόδι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτί ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
- Νερό (όσο χρειαστεί)
Εκτέλεση
- Κόβουμε το χταπόδι σε μέτρια κομμάτια.
- Το βάζουμε σε κατσαρόλα με ½-1 φλιτζάνι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Κρατάμε τον ζωμό στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε το χταπόδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το μπαχάρι, το πιπέρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε τη δάφνη, τον πελτέ και το κονκασέ.
- Προσθέτουμε τον ζωμό του χταποδιού και επιπλέον νερό ώστε να καλύψει τα υλικά.
- Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι (περίπου 30 λεπτά).
- Ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι μέσα στη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό για να βράσουν σωστά τα ζυμαρικά.
- Αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα.
- Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να «σταθεί» για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Χρυσούλα Καλλωνη
Ακολουθήστε μας στο Google News!