Χταπόδι με Κοφτό Μακαρονάκι

Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ


Ένα παραδοσιακό πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύση!!


Υλικά

  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι (500 γρ.)
  • 1.200 γρ. περίπου χταπόδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτί ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Νερό (όσο χρειαστεί)


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το χταπόδι σε μέτρια κομμάτια. 
  2. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με ½-1 φλιτζάνι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. 
  3. Κρατάμε τον ζωμό στην άκρη.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. 
  5. Προσθέτουμε το χταπόδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε το μπαχάρι, το πιπέρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. 
  7. Προσθέτουμε τη δάφνη, τον πελτέ και το κονκασέ.
  8. Προσθέτουμε τον ζωμό του χταποδιού και επιπλέον νερό ώστε να καλύψει τα υλικά. 
  9. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι (περίπου 30 λεπτά).
  10. Ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι μέσα στη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά. 
  11. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό για να βράσουν σωστά τα ζυμαρικά. 
  12. Αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα.
  13. Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να «σταθεί» για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Χρυσούλα Καλλωνη

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget