Χταπόδι με κοφτό Μακαρονάκι

Χταπόδι Κοκκινιστό με Ζυμαρικά

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ


Ένας αρμονικός συνδυασμός αρωμάτων και γεύσεων!


Υλικά

  • 1 χταπόδι (περίπου 1 ½ κιλό) 
  • 1 ποτηράκι κρασιού νερό 
  • Λίγο ξύδι 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό 
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • Ελαιόλαδο 


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και το τοποθετούμε ολόκληρο στη χύτρα ταχύτητας. 
  2. Προσθέτουμε το νερό και λίγο ξύδι. 
  3. Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. 
  4. Αφαιρούμε το χταπόδι από τη χύτρα, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κρατάμε το ζουμί που έβγαλε κατά το βράσιμο. 
  5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο. 
  6. Προσθέτουμε το ζουμί του χταποδιού, τον χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε νερό, αν χρειάζεται, ώστε να έχουμε αρκετό υγρό για να βράσουν τα ζυμαρικά. 
  7. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το μακαρονάκι και τα κομμάτια του χταποδιού. 
  8. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να βράσει το ζυμαρικό και να δέσει η σάλτσα. 
  9. Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε! 


Δημιουργός συνταγής: Εφη Αγραπιδη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget