ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
Ένας αρμονικός συνδυασμός αρωμάτων και γεύσεων!
Υλικά
- 1 χταπόδι (περίπου 1 ½ κιλό)
- 1 ποτηράκι κρασιού νερό
- Λίγο ξύδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
- 1 κουτί χυμό ντομάτας
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και το τοποθετούμε ολόκληρο στη χύτρα ταχύτητας.
- Προσθέτουμε το νερό και λίγο ξύδι.
- Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Αφαιρούμε το χταπόδι από τη χύτρα, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κρατάμε το ζουμί που έβγαλε κατά το βράσιμο.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το ζουμί του χταποδιού, τον χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε νερό, αν χρειάζεται, ώστε να έχουμε αρκετό υγρό για να βράσουν τα ζυμαρικά.
- Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το μακαρονάκι και τα κομμάτια του χταποδιού.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να βράσει το ζυμαρικό και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε!
Δημιουργός συνταγής: Εφη Αγραπιδη
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!