
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
Υλικά
- 1 χταπόδι μέτριο
- 1/2 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 2 ποτήρια νερό
- 4 κ.σ. ξύδι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι.
- Το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με νερό τόσο όσο να το σκεπάζει και 2 κ.σ. ξύδι.
- Το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά και πετάμε το νερό.
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι, το κρεμμύδι χοντροτριμμένο και το χταπόδι.
- Σοτάρουμε 2 - 3 λεπτά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ξύδι, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και ρίχνουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και το νερό.
- Χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε το χταπόδι.
- Προς το τέλος προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα ώστε να είναι σκεπασμένο το χταπόδι και να έχει ζουμί για να ρίξουμε το μακαρόνι.
- Όταν έχει μαλακώσει το χταπόδι ρίχνουμε 1/2 πακέτο κοφτό μακαρονάκι και όταν αρχίζει ξανά ο βρασμός τα γυρίζουμε σε ταψί και ψήνουμε μέχρι να σωθεί το ζουμί τους.

