Χταπόδι με κοφτό Μακαρονάκι

XTΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ


Υλικά

  • 1 χταπόδι μέτριο
  • 1/2 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 4 κ.σ. ξύδι


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι.
  2. Το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με νερό τόσο όσο να το σκεπάζει και 2 κ.σ. ξύδι.
  3. Το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά και πετάμε το νερό.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι, το κρεμμύδι χοντροτριμμένο και το χταπόδι.
  5. Σοτάρουμε 2 - 3 λεπτά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ξύδι, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και ρίχνουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και το νερό.
  6. Χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε το χταπόδι.
  7. Προς το τέλος προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα ώστε να είναι σκεπασμένο το χταπόδι και να έχει ζουμί για να ρίξουμε το μακαρόνι.
  8. Όταν έχει μαλακώσει το χταπόδι ρίχνουμε 1/2 πακέτο κοφτό μακαρονάκι και όταν αρχίζει ξανά ο βρασμός τα γυρίζουμε σε ταψί και ψήνουμε μέχρι να σωθεί το ζουμί τους. 

XTΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

Δημιουργός συνταγής: MPAXARI & KANELA

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget