ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Ιδανικά για τον πρωινό καφέ, το απογευματινό τσάι ή για κάθε στιγμή που θέλετε κάτι αλμυρό και σπιτικό. Εύκολα, γρήγορα και γεμάτα γεύση, αυτά τα κουλουράκια θα σας γίνουν συνήθεια!
Υλικά
- 100 γρ. γάλα
- 250 γρ. βούτυρο ή βιτάμ, λιωμένο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Λίγο αλάτι
- 1 αυγό
Για την επικάλυψη:
- 1 αυγό (για άλειμμα)
- Τριμμένο τυρί (ό,τι θέλουμε)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό με το λιωμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά κουλουράκια, δίνοντάς τους το σχήμα που προτιμάμε (π.χ. μπαστουνάκια, πλεξούδες) και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά κουλουράκια, δίνοντάς τους το σχήμα που προτιμάμε (π.χ. μπαστουνάκια, πλεξούδες) και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, με αέρα, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν λίγο και τα απολαμβάνουμε ζεστά με τον καφέ ή το τσάι μας.
Δημιουργός συνταγής: Despoina Piperopoulou
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, με αέρα, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν λίγο και τα απολαμβάνουμε ζεστά με τον καφέ ή το τσάι μας.
Δημιουργός συνταγής: Despoina Piperopoulou
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!