Κέικ με Γιαούρτι

ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Υλικά:

  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 4 αυγά
  • Ξύσμα λεμονιού ή λίγη βανίλια
  • Άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

  1. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  5. Προσθέτουμε το ξύσμα ή τη βανίλια και το γιαούρτι.
  6. Όταν έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σε τρεις δόσεις εναλλάξ τη μαρέγκα και το αλεύρι, ανακατεύοντας με μαρίζ.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα 26-28 εκ.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα για 55-60 λεπτά.
  9. Αφού κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη.


Δημιουργός συνταγής: Theologia Papatsou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget