ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά:
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα γιαούρτι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες αλεύρι
- 4 αυγά
- Ξύσμα λεμονιού ή λίγη βανίλια
- Άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα ή τη βανίλια και το γιαούρτι.
- Όταν έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σε τρεις δόσεις εναλλάξ τη μαρέγκα και το αλεύρι, ανακατεύοντας με μαρίζ.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα 26-28 εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα για 55-60 λεπτά.
- Αφού κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη.
Δημιουργός συνταγής: Theologia Papatsou