ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ
Ένα αφράτο, αρωματικό κέικ με πλούσια γεύση καρυδιού και σοκολάτας. Εύκολο στην παρασκευή, ιδανικό για τον καφέ ή το τσάι σας!
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη
Υλικά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 3 αυγά
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 1 κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
- 1 φλιτζάνι καρύδια (αλεσμένα)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τη φαρίνα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
- Εναλλάξ, προσθέτουμε στο μείγμα αυγών το αλεύρι και τον χυμό πορτοκαλιού, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κουβερτούρα και τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί 24 εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα: αν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!