Κέικ με Καρύδια και Κουβερτούρα στο ταψί

Αφράτο κέικ με σοκολάτα και καρύδια στο ταψί

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ


Ένα αφράτο, αρωματικό κέικ με πλούσια γεύση καρυδιού και σοκολάτας. Εύκολο στην παρασκευή, ιδανικό για τον καφέ ή το τσάι σας!


Υλικά

  • 1 ποτήρι ζάχαρη 
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο 
  • 3 αυγά 
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 1 κουβερτούρα (ψιλοκομμένη) 
  • 1 φλιτζάνι καρύδια (αλεσμένα) 


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. 
  2. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
  3. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τη φαρίνα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. 
  4. Εναλλάξ, προσθέτουμε στο μείγμα αυγών το αλεύρι και τον χυμό πορτοκαλιού, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. 
  5. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κουβερτούρα και τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. 
  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί 24 εκ. 
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα: αν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο. 
  8. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε. 


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget