Κέικ Μανταρινιού με Σιρόπι και Αέρινο Γλάσο

Μυρωδάτο Κέικ Μανταρινιού

ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΑΕΡΙΝΟ ΓΛΑΣΟ


Αυτό το αφράτο κέικ μανταρινιού, με το πλούσιο άρωμα και την ισορροπημένη γλύκα του, είναι ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας. Το σιρόπι και το γλάσο μανταρινιού προσθέτουν μια ξεχωριστή, ζουμερή πινελιά που το κάνει ακαταμάχητο!


Υλικά 

Για το κέικ 
  • 100 ml γάλα 
  • 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 
  • 200 γρ. ζάχαρη 
  • 3 αυγά 
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 100 ml χυμό μανταρινιού 
  • Ξύσμα από μανταρίνι 

Για το σιρόπι
  • 200 γρ. ζάχαρη 
  • 160 ml χυμό μανταρινιού 
  • 80 ml νερό 
  • Φλούδα μανταρινιού 

Για το γλάσο
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη άχνη 
  • 3 κ.σ. χυμό μανταρινιού 


Εκτέλεση 

Για το κέικ
  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. 
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. 
  3. Ρίχνουμε το ξύσμα μανταρινιού, τον χυμό και το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. 
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 1 ώρα. 

Για το σιρόπι 
  1. Σε κατσαρολάκι, βάζουμε τη ζάχαρη, τον χυμό μανταρινιού, το νερό και τη φλούδα μανταρινιού. 
  2. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει και μόλις κοχλάσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς. 
  3. Με το κέικ ακόμη στη φόρμα, το τρυπάμε σε μερικά σημεία και ρίχνουμε το σιρόπι. 
  4. Το αφήνουμε να απορροφηθεί καλά. 

Για το γλάσο 
  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό μανταρινιού μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. 
  2. Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ, αφού το έχουμε ξεφορμάρει και κρυώσει εντελώς. 


Δημιουργός συνταγές: Aigli Marnerou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget