Cheesecake Brownies

Brownies με Μαρμπέ Μοτίβο Cheesecake

CHEESECAKE BROWNIES


Ένας τέλειος συνδυασμός πλούσιας σοκολατένιας γεύσης και βελούδινης υφής cheesecake! Αυτά τα brownies θα γίνουν το αγαπημένο σας γλυκό για κάθε περίσταση.


Υλικά

Για το μείγμα brownie:
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 230 γρ. βούτυρο 
  • 120 γρ. κακάο 
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη 
  • 200 γρ. λευκή ζάχαρη 
  • 3 αυγά 
  • 130 γρ. αλεύρι 

Για το μείγμα cheesecake:
  • 400 γρ. τυρί κρέμα (π.χ. Philadelphia) 
  • 100 γρ. ζάχαρη 
  • 2 αυγά 
  • 1 βανίλια 
  • 1 πρέζα αλάτι 


Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  2. Προσθέτουμε τις δύο ζάχαρες (καστανή και λευκή), το κακάο, τη βανίλια και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά. 
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
  4. Κρατάμε 4-5 κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές ζεστό νερό και ανακατεύουμε για να γίνει σαν χυλός. 
  5. Το υπόλοιπο μείγμα το απλώνουμε σε ταψί ντυμένο με αντικολλητικό χαρτί μέχρι επάνω.
  6. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες. 
  7. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. 
  8. Ρίχνουμε το μείγμα cheesecake πάνω από το μείγμα brownie και απλώνουμε ομοιόμορφα. 
  9. Με το μείγμα σοκολάτας που αφήσαμε στην άκρη, βάζουμε μικρές κουταλιές ακανόνιστα πάνω από το μείγμα cheesecake. 
  10. Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε σχέδια δημιουργώντας ένα όμορφο μαρμάρινο εφέ. 
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 35-40 λεπτά. Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε, καθώς θέλουμε να παραμείνουν υγρά στο εσωτερικό τους. 
  12. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα βγάλουμε από το ταψί και τα κόψουμε σε κομμάτια. 


Δημιουργός συνταγές: Aigli Marnerou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget