CHEESECAKE BROWNIES
Ένας τέλειος συνδυασμός πλούσιας σοκολατένιας γεύσης και βελούδινης υφής cheesecake! Αυτά τα brownies θα γίνουν το αγαπημένο σας γλυκό για κάθε περίσταση.
Για το μείγμα cheesecake:
Δημιουργός συνταγές: Aigli Marnerou
Υλικά
Για το μείγμα brownie:- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 230 γρ. βούτυρο
- 120 γρ. κακάο
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 200 γρ. λευκή ζάχαρη
- 3 αυγά
- 130 γρ. αλεύρι
Για το μείγμα cheesecake:
- 400 γρ. τυρί κρέμα (π.χ. Philadelphia)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τις δύο ζάχαρες (καστανή και λευκή), το κακάο, τη βανίλια και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Κρατάμε 4-5 κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές ζεστό νερό και ανακατεύουμε για να γίνει σαν χυλός.
- Το υπόλοιπο μείγμα το απλώνουμε σε ταψί ντυμένο με αντικολλητικό χαρτί μέχρι επάνω.
- Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα cheesecake πάνω από το μείγμα brownie και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Με το μείγμα σοκολάτας που αφήσαμε στην άκρη, βάζουμε μικρές κουταλιές ακανόνιστα πάνω από το μείγμα cheesecake.
- Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε σχέδια δημιουργώντας ένα όμορφο μαρμάρινο εφέ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 35-40 λεπτά. Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε, καθώς θέλουμε να παραμείνουν υγρά στο εσωτερικό τους.
- Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα βγάλουμε από το ταψί και τα κόψουμε σε κομμάτια.
Δημιουργός συνταγές: Aigli Marnerou
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!