Ντόνατς

Μαλακά και αφράτα ντόνατς που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους!

ΝΤΟΝΑΤΣ


Μαλακά και αφράτα ντόνατς που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους!


Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2 κούπες χλιαρό γάλα
  • 3 αυγά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα, τη μαγιά και 2 κ.σ. από τη ζάχαρη. 
  2. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να αφρίσει.
  3. Στο μίξερ, χρησιμοποιώντας τον γάντζο, χτυπάμε τα αυγά και την υπόλοιπη ζάχαρη. 
  4. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και το αλεύρι σταδιακά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη, η οποία θα είναι λίγο κολλώδης.
  6. Αλευρώνουμε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε μέσα τη ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Μόλις η ζύμη φουσκώσει (θα κολλάει πολύ), αλευρώνουμε καλά τον πάγκο εργασίας, πασπαλίζουμε με αλεύρι τη ζύμη από πάνω και την ανοίγουμε σε πάχος περίπου 1 εκ. 
  8. Κόβουμε τα ντόνατς με ένα ποτήρι. Εάν θέλουμε να κάνουμε τρύπα στη μέση, χρησιμοποιούμε τη μύτη από ένα κορνέ.
  9. Τοποθετούμε τα ντόνατς σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για ακόμη 30 λεπτά.
  10. Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα ντόνατς μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  11. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
  12. Λιώνουμε κουβερτούρα γάλακτος και λευκή σοκολάτα και βουτάμε τα ντόνατς μέσα, ή τα περιχύνουμε με τις σοκολάτες για έξτρα γεύση.

Σημείωση:

  • Η δόση βγάζειπερίπου 35 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος που θα επιλέξετε.


Δημιουργός συνταγής: Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget