Ελαιόψωμα

Αφράτα Ελαιόψωμα με Πιπεριές


ΕΛΑΙΟΨΩΜΑ


Αφράτα και αρωματικά, τα ελαιόψωμα αυτά είναι η ιδανική επιλογή για ένα υγιεινό σνακ ή συνοδευτικό. Η προσθήκη πιπεριάς τα κάνει ακόμα πιο γευστικά, ενώ η απλή εκτέλεση τα καθιστά τέλεια για κάθε περίσταση. 


Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του καφέ χυμό πορτοκαλιού 
  • 2 φλιτζάνια του καφέ ηλιέλαιο 
  • 1 ποτήρι του κρασιού νερό 
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη 
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη 
  • 200 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι 
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για μαλακή ζύμη) 


Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη λεκάνη, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. 
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. 
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μαζί με το αλάτι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 
  4. Ενσωματώνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις ελιές, ζυμώνοντας ελαφρά μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στη ζύμη. 
  5. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 
  6. Πλάθουμε τη ζύμη σε ατομικά ψωμάκια ή την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. 
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 


Δημιουργός συνταγής: Ρήνα Κοντού

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget