ΕΛΑΙΟΨΩΜΑ
Υλικά
- 1 φλιτζάνι του καφέ χυμό πορτοκαλιού
- 2 φλιτζάνια του καφέ ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι του κρασιού νερό
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για μαλακή ζύμη)
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη λεκάνη, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μαζί με το αλάτι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Ενσωματώνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις ελιές, ζυμώνοντας ελαφρά μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε ατομικά ψωμάκια ή την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Ρήνα Κοντού
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!