Εργολάβοι

ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ

ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ


Αυτή η συνταγή για εργολάβους είναι πανεύκολη και γρήγορη είναι ιδανική για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή να κεράσετε τους καλεσμένους σας. Μαστιχωτοί, αρωματικοί και ελαφριοί, θα γίνουν ανάρπαστοι!


Υλικά 

  • 1 κιλό αμύγδαλα 
  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (λεπτή) 
  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 2 βανίλιες 
  • 4 κ.σ. πουρέ πατάτας (πατάτα βρασμένη και λιωμένη)
  • Εσάνς πικραμύγδαλου ή 1 σφηνάκι αμαρέτο 
  • 7 ασπράδια αυγών (χωρίς να τα χτυπήσετε) 
  • Φιλέ αμυγδάλου ή χοντροτριμμένο αμύγδαλο (για το επικάλυμμα) 


Εκτέλεση 

  1. Ζεματάμε τα αμύγδαλα, τα ξεφλουδίζουμε και τα στεγνώνουμε για λίγο στον φούρνο. 
  2. Τα τρίβουμε πολύ ψιλά στο μούλτι μέχρι να γίνουν σαν πούδρα. 
  3. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τις βανίλιες, τον πουρέ πατάτας και την εσάνς πικραμύγδαλου (ή το αμαρέτο). 
  4. Ανακατεύουμε καλά. 
  5. Προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών και ζυμώνουμε το μείγμα, χωρίς να χτυπήσουμε τα ασπράδια. 
  6. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. 
  7. Πλάθουμε μπαλάκια από τη ζύμη. 
  8. Βουτάμε κάθε μπαλάκι στο φιλέ ή το χοντροτριμμένο αμύγδαλο ώστε να καλυφθεί. 
  9. Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. 
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αντιστάσεις, στην πάνω σχάρα, για περίπου 30 λεπτά.

Συμβουλή:

  • Οι εργολάβοι είναι έτοιμοι όταν αρχίσουν να παίρνουν χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες, αλλά παραμένουν μαλακοί στο κέντρο. 
  • Αφήστε τους να κρυώσουν πριν τους σερβίρετε.



Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου 
 
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget