Φασόλια στο φούρνο με Λουκάνικα

Φασόλια φούρνου με χωριάτικα λουκάνικα

ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ


Ο αγαπημένος παραδοσιακός συνδυασμός φασολιών και λουκάνικων, αυτή τη φορά στο φούρνο. Ένα χορταστικό και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για τις κρύες μέρες!


Υλικά

  • 500 γρ. μέτρια φασόλια, μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα 
  • 500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ 
  • 2 κοφτές κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε ροδέλες 
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • 100 ml ελαιόλαδο 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • Ρίγανη (προαιρετικά) 


Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε τα φασόλια που έχουμε μουλιάσει από την προηγούμενη μέρα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με λίγο νερό. 
  2. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 5 λεπτά, σουρώνουμε και πετάμε το νερό. 
  3. Ξαναβάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό, ίσα που να τα σκεπάζει. 
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και τον μαϊντανό. 
  5. Βράζουμε σε χύτρα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αν δεν έχουμε χύτρα, τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. 
  6. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα λουκάνικα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. 
  7. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  8. Όταν τα φασόλια έχουν μαλακώσει, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί μαζί με το ζουμί τους. 
  9. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη (αν θέλουμε) και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά. 
  10. Ρίχνουμε στο ταψί τα λουκάνικα και ανακατεύουμε ελαφρά. 
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα. 

TIPS:

  • Αν δεν προλάβαμε να μουλιάσουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα, τα βράζουμε για 10 λεπτά σε νερό που να τα καλύπτει, και τα αφήνουμε στο νερό για 1 ώρα πριν συνεχίσουμε τη συνταγή. 


Δημιουργός συνταγής: MPAXARI & KANELA

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget