ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ
Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα της θάλασσας, συνδυάζει το τρυφερό καλαμάρι με το απλό, αρωματικό πιλάφι. Ένα φαγητό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Υλικά
Για το καλαμάρι:- 2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα σε καρέ)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 500 γρ. καλαμάρια (κομμένα σε μέτρια κομμάτια)
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 3 φρέσκες ντομάτες (τριμμένες) ή 1 κουτί ντομάτας (400 γρ.)
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά
- Μαύρο πιπέρι
- 1 ποτήρι νερό
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι (προς το τέλος του μαγειρέματος)
Για το πιλάφι:
- 2 φλιτζάνια ρύζι κίτρινο
- Αλατισμένο νερό (για το βράσιμο)
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για το καλαμάρι:- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια του καλαμαριού και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Διαλύουμε τον πελτέ στις τριμμένες ντομάτες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το νερό.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια και να δέσει η σάλτσα.
- Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και διορθώνουμε το αλάτι.
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε για 20 λεπτά.
- Σουρώνουμε καλά το ρύζι και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για επιπλέον γεύση και λάμψη.
- Σερβίρουμε το καλαμάρι κοκκινιστό πάνω από το πιλάφι ή δίπλα του, ώστε να απορροφά τις γεύσεις της σάλτσας.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalisperati
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!