Καλαμάρι Κοκκινιστό με Πιλάφι

Καλαμάρι Κοκκινιστό με Αρωματικό Πιλάφι

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ


Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα της θάλασσας, συνδυάζει το τρυφερό καλαμάρι με το απλό, αρωματικό πιλάφι. Ένα φαγητό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!


Υλικά

Για το καλαμάρι:
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα σε καρέ)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 500 γρ. καλαμάρια (κομμένα σε μέτρια κομμάτια)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 φρέσκες ντομάτες (τριμμένες) ή 1 κουτί ντομάτας (400 γρ.)
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι (προς το τέλος του μαγειρέματος)

Για το πιλάφι:
  • 2 φλιτζάνια ρύζι κίτρινο
  • Αλατισμένο νερό (για το βράσιμο)
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Για το καλαμάρι:
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. 
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα.
  3. Ρίχνουμε τα κομμάτια του καλαμαριού και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την πάπρικα, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Διαλύουμε τον πελτέ στις τριμμένες ντομάτες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το νερό.
  6. Σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια και να δέσει η σάλτσα.
  7. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και διορθώνουμε το αλάτι.

Για το πιλάφι:
  1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε για 20 λεπτά.
  2. Σουρώνουμε καλά το ρύζι και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για επιπλέον γεύση και λάμψη.
  3. Σερβίρουμε το καλαμάρι κοκκινιστό πάνω από το πιλάφι ή δίπλα του, ώστε να απορροφά τις γεύσεις της σάλτσας.


Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalisperati

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget