ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΟΥΖΟ
Πεντανόστιμα αφράτα κεφτεδάκια με ούζο !!!
Υλικά
- 500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
- 300 γρ χοιρινός κιμάς
- 3 κρεμμύδια τριμμένα σε τρίφτη
- 4 φέτες ψωμί, μουλιασμένο και στημένο καλά.
- 1 αυγό
- 1 κ.γ.αλάτι
- 3/4 κ.γ.πιπέρι
- 1/2 κ.γ.κύμινο
- Μισο κ.γ.κολιανδρο
- Μισό κ.γ.μπαχάρι
- Λίγα φύλλα δυόσμο και μαϊντανό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
- 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
- Αλεύρι για να αλευρώσουμε
- Ελαιόλαδο & Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ απλώνουμε τον κιμά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι οπως είναι με τα υγρά του, το ψωμί, το αυγό, τα αρωματικά και αλάτι - πιπέρι και το ούζο.
- Ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Όσο πιο πολυ ζυμώνουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα κεφτεδάκια.
- Θα τα αφήσουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα και να σφίξει λίγο ο κιμάς με τα υλικά.
- Πλάθουμε στρογγυλές μικρές μπαλίτσες ή στο μέγεθος που θέλουν, τα πιο μικρά κεφτεδάκια τηγανίζονται γρηγορότερα.
- Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τινάζουν το περίσσιο αλεύρι.
- Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να ζεσταίνεται ένα τηγάνι με λάδι, μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο, τόσο όσο να μένει στο λάδι ο μισός κεφτές.
- Περιμένουμε να κάψει το λάδι και ρίχνουμε λίγους κεφτέδες κάθε φορά μέχρι να τηγανιστούς όλοι.
- 3-4 λεπτά η κάθε πλευρά είναι ότι πρέπει να τηγανιστους και να πάρουν χρώμα.
- Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους απόλαμβάνουμε ζεστούς ή κρύους!!!!!
Δημιουργός συνταγής: MPAXARI & KANELA
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!