ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Αυτοί οι νόστιμοι και τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες είναι ιδανικοί για συνοδευτικό ή και για κυρίως πιάτο.
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
- Αλάτι
- 1 μικρή πατάτα, ελαφρώς βρασμένη και τριμμένη
- Άνιθος, ψιλοκομμένος
- Δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- Λίγο αλεύρι (για να σφίξει το μείγμα)
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
- Τα στύβουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε μπολ.
- Στο μπολ με τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε την τριμμένη πατάτα, τον άνιθο, τον δυόσμο, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη φέτα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να αποκτήσει το μείγμα σφιχτή υφή.
- Με ένα βρεγμένο κουτάλι, παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
- Βγάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Συνοδεύουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με γιαούρτι ή τζατζίκι για έξτρα γεύση!
Δημιουργός συνταγής: Χρυσούλα Καλλωνη