Κολοκυθοκεφτέδες

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ 


Αυτοί οι νόστιμοι και τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες είναι ιδανικοί για συνοδευτικό ή και για κυρίως πιάτο.


Υλικά 

  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα 
  • Αλάτι
  • 1 μικρή πατάτα, ελαφρώς βρασμένη και τριμμένη
  • Άνιθος, ψιλοκομμένος 
  • Δυόσμος, ψιλοκομμένος 
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο 
  • 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό 
  • Λίγο αλεύρι (για να σφίξει το μείγμα) 
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. 
  2. Τα στύβουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε μπολ. 
  3. Στο μπολ με τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε την τριμμένη πατάτα, τον άνιθο, τον δυόσμο, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη φέτα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. 
  4. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να αποκτήσει το μείγμα σφιχτή υφή. 
  5. Με ένα βρεγμένο κουτάλι, παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. 
  6. Βγάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περιττό λάδι. 
  7. Συνοδεύουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με γιαούρτι ή τζατζίκι για έξτρα γεύση!


Δημιουργός συνταγής: Χρυσούλα Καλλωνη 

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget