Κολοκυθόπιτα αλμυρή με φύλλο σφολιάτας

Αλμυρή κολοκυθόπιτα με πλούσια γέμιση λαχανικών και τυριών

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ


Μια εύκολη και γευστική αλμυρή πίτα με πλούσια γέμιση που θα σας ενθουσιάσει.


Υλικά

  • 2 μεγάλα κολοκύθια, τριμμένα 
  • 3 καρότα, τριμμένα 
  • 1 πατάτα, τριμμένη 
  • 3 κρεμμύδια 
  • 1 ποτήρι τριμμένο τυρί της επιλογής σας 
  • 1 ποτήρι κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα 
  • 2 αβγά 
  • Λίγο γάλα 
  • Λίγο μαϊντανό και δυόσμο 
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • 2 φύλλα σφολιάτας 
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. 
  2. Τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. 
  3. Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε την πατάτα μαζί με τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν. 
  4. Τα προσθέτουμε στη λεκάνη. 
  5. Συνεχίζουμε με τα κολοκύθια, αφού πρώτα τα στύψουμε καλά για να φύγουν τα περιττά υγρά. 
  6. Μόλις μαλακώσουν, τα ρίχνουμε και αυτά στη λεκάνη. 
  7. Προσθέτουμε τα τυριά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον δυόσμο. 
  8. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά με λίγο γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. 
  9. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. 
  10. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. 
  11. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. 
  12. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, χαράζουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180°C, για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια. 

Αλμυρή κολοκυθόπιτα με πλούσια γέμιση λαχανικών και τυριών

Δημιουργός συνταγής: Κυριακη Σεμερτζιδου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget