ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΣΟΥΒΛΑΣ
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο θυμάρι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βάζουμε τα δάχτυλά μας ανάμεσα στο στήθος και την πέτσα και τοποθετούμε το βούτυρο απλώνοντάς το.
- Κόβουμε το λεμόνι στη μέση και το βάζουμε πίσω από την κότα.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλάτι το κοτόπουλο.
- Το βάζουμε πάνω σε μια σχάρα σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 για περίπου 1 ώρα, ανάλογα το μέγεθος.
- Το κόβουμε και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Dimitris Michailidis
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!