Κοτόπουλο χωριάτικο με μπάμιες

Κοτόπουλο με μπάμιες στο φούρνο

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ


Ένα αγαπημένο πιάτο, απλό στην προετοιμασία αλλά γεμάτο αρώματα και πλούσια γεύση!


Υλικά

  • 1 κοτόπουλο (σε μικρές μερίδες) 
  • 1 κιλό φρέσκες μπάμιες (μαραμένες στον ήλιο για μια μέρα και καθαρισμένες) 
  • 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) 
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες) 
  • 2 καρότα (κομμένα σε φέτες) 
  • 1 κουτάκι ντομάτας κονκασέ 
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 
  • Λίγος μαϊντανός (ψιλοκομμένος) 
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
  • Λίγο ξύδι (για τις μπάμιες) 
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 

Για το κοτόπουλο:
  • Αλάτι, πιπέρι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ 


Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε τις μπάμιες σε ταψί στον ήλιο για μία ημέρα ώστε να μαραθούν. 
  2. Τις καθαρίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι για να παραμείνουν τραγανές κατά το ψήσιμο. 
  3. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε με θυμάρι και κάρυ. 
  4. Το αφήνουμε να σταθεί μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. 
  5. Σε ένα βαθύ ταψί, στρώνουμε τις μπάμιες. 
  6. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, τη ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. 
  7. Ανακατεύουμε καλά. 
  8. Απλώνουμε το κοτόπουλο πάνω από τις μπάμιες. 
  9. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και λίγο νερό, ώστε να βοηθήσουμε στο ψήσιμο. 
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Ελέγχουμε ανά διαστήματα και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. 
  11. Σερβίρουμε ζεστό, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί για να απολαύσουμε τη σάλτσα. 

Συμβουλή: Οι μπάμιες, χάρη στο μαρινάρισμα με ξύδι και τη διαδικασία μαρασίματος, παραμένουν σφιχτές και δεν λιώνουν στο ψήσιμο.

Κοτόπουλο με μπάμιες στο φούρνο

Δημιουργός συνταγής: Μαρία Μανιουδάκη

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget