ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Αφράτα, αρωματικά κουλουράκια με έντονο άρωμα πορτοκαλιού. Ιδανικά για το πρωινό, τον καφέ ή το κολατσιό, και φυσικά εύκολα στην παρασκευή!
Υλικά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 180 γρ. ηλιέλαιο
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. σόδα
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 700 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και αναμειγνύουμε.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα πλεξούδας ή ό,τι άλλο προτιμάμε. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, βουτάμε τα δάχτυλά μας σε λίγο αλεύρι.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε την επιφάνειά τους με αυγό χτυπημένο για να πάρουν όμορφο χρώμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αερόθερμο) για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!