Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Αφράτα κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


Αφράτα, αρωματικά κουλουράκια με έντονο άρωμα πορτοκαλιού. Ιδανικά για το πρωινό, τον καφέ ή το κολατσιό, και φυσικά εύκολα στην παρασκευή!


Υλικά

  • 200 γρ. ζάχαρη 
  • 180 γρ. ηλιέλαιο 
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού 
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
  • 1 κ.γ. σόδα 
  • 2 βανίλιες 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 700 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις 


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
  2. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά. 
  3. Ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και αναμειγνύουμε. 
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 
  5. Πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα πλεξούδας ή ό,τι άλλο προτιμάμε. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, βουτάμε τα δάχτυλά μας σε λίγο αλεύρι. 
  6. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
  7. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με αυγό χτυπημένο για να πάρουν όμορφο χρώμα. 
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αερόθερμο) για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. 

Αφράτα κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού Αφράτα κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού

Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget