Κριθαράκι με Γαρίδες

Γαρίδες με Κριθαράκι

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ


Ένα εξαιρετικό πιάτο γεμάτο αρώματα και ιδανικό για κάθε περίσταση. 


Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες, με το κεφάλι και το κέλυφος αφαιρεμένα) 
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο 
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας (κατά προτίμηση σπιτική) 
  • 1 κούπα κριθαράκι 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκό κόκκινο πιπέρι 
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά βούληση) 
  • Ζεστό νερό (περίπου 3-4 φλιτζάνια, ανάλογα με το πόσο ζουμερό το θέλετε) 


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. 
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάροντας μέχρι να μαλακώσουν και να μοσχομυρίσουν. 
  3. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. 
  4. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
  5. Τις αποσύρουμε από την κατσαρόλα και τις βάζουμε σε ένα πιάτο. 
  6. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο αλάτι, το γλυκό κόκκινο πιπέρι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
  7. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. 
  8. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και ακόμα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και βράζουμε ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει το κριθαράκι. 
  9. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα (περίπου 5 λεπτά πριν), ξαναβάζουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε να ζεσταθούν και να δέσουν με τη σάλτσα. 
  10. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε. 


Δημιουργός συνταγής: Matoula Ganoti - Georgantzi 
 
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget