ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
Ένα εξαιρετικό πιάτο γεμάτο αρώματα και ιδανικό για κάθε περίσταση.
Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες, με το κεφάλι και το κέλυφος αφαιρεμένα)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 200 γρ. σάλτσα ντομάτας (κατά προτίμηση σπιτική)
- 1 κούπα κριθαράκι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκό κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά βούληση)
- Ζεστό νερό (περίπου 3-4 φλιτζάνια, ανάλογα με το πόσο ζουμερό το θέλετε)
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάροντας μέχρι να μαλακώσουν και να μοσχομυρίσουν.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
- Τις αποσύρουμε από την κατσαρόλα και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο αλάτι, το γλυκό κόκκινο πιπέρι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και ακόμα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και βράζουμε ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει το κριθαράκι.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα (περίπου 5 λεπτά πριν), ξαναβάζουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε να ζεσταθούν και να δέσουν με τη σάλτσα.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Matoula Ganoti - Georgantzi