Μπάμιες με Μοσχαράκι

Μοσχάρι με Μπάμιες

ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ


Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις των μπαμιών, αυτή η συνταγή θα σας κάνει να τις δείτε αλλιώς! 


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι, κομμένο σε κομμάτια 
  • 500 γρ. μπάμιες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) 
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες (ή 1 κουτάκι ντομάτα κονκασέ) 
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος 
  • Αλάτι και πιπέρι 


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. 
  2. Προσθέτουμε τα κομμάτια μοσχαριού και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. 
  3. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι το κρέας να μαλακώσει, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. 
  4. Όταν το μοσχαράκι είναι μισοβρασμένο, προσθέτουμε τις μπάμιες. 
  5. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα για να μη λιώσουν οι μπάμιες· κουνάμε απλώς την κατσαρόλα. 
  6. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και το φαγητό να χυλώσει. 
  7. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. 


Δημιουργός συνταγής: Vas Kas

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget