ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις των μπαμιών, αυτή η συνταγή θα σας κάνει να τις δείτε αλλιώς!
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι, κομμένο σε κομμάτια
- 500 γρ. μπάμιες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες (ή 1 κουτάκι ντομάτα κονκασέ)
- Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια μοσχαριού και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι το κρέας να μαλακώσει, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.
- Όταν το μοσχαράκι είναι μισοβρασμένο, προσθέτουμε τις μπάμιες.
- Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα για να μη λιώσουν οι μπάμιες· κουνάμε απλώς την κατσαρόλα.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και το φαγητό να χυλώσει.
- Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Δημιουργός συνταγής: Vas Kas.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!