Μπισκοτάκια Πρέσας Δίχρωμα

Δίχρωμα Μπισκοτάκια Πρέσας

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΠΡΕΣΑΣ ΔΙΧΡΩΜΑ


Τραγανά, αρωματικά και παιχνιδιάρικα δίχρωμα μπισκότα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.


Υλικά

  • 250 γρ. λάδι
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 μέτρια αυγά
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο τοι (φαρίνα)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. κακάο (για τη δίχρωμη ζύμη)


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν. 
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά τη φαρίνα και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. 
  5. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. 
  7. Πλάθουμε μπισκότα με πρέσα ή δημιουργούμε διάφορα σχέδια, συνδυάζοντας τη λευκή και τη σοκολατένια ζύμη για δίχρωμα μοτίβα.
  8. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε. 
  10. Ιδανικά συνοδεύουν τον καφέ ή το γάλα!


Δημιουργός συνταγής: Καλομοίρα Στέφου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget