ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΠΡΕΣΑΣ ΔΙΧΡΩΜΑ
Τραγανά, αρωματικά και παιχνιδιάρικα δίχρωμα μπισκότα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Υλικά
- 250 γρ. λάδι
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 μέτρια αυγά
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο τοι (φαρίνα)
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. κακάο (για τη δίχρωμη ζύμη)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά.
- Ρίχνουμε σταδιακά τη φαρίνα και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη.
- Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Πλάθουμε μπισκότα με πρέσα ή δημιουργούμε διάφορα σχέδια, συνδυάζοντας τη λευκή και τη σοκολατένια ζύμη για δίχρωμα μοτίβα.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
- Ιδανικά συνοδεύουν τον καφέ ή το γάλα!
Δημιουργός συνταγής: Καλομοίρα Στέφου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!