Μπριζόλες με λεμονάτες πατάτες στο φούρνο

Λεμονάτες Πατάτες Φούρνου με Ζουμερές Μπριζόλες

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Ένα απόλυτα κλασικό και λαχταριστό πιάτο, με ζουμερές μπριζόλες και πατάτες που λιώνουν στο στόμα, αρωματισμένες με λεμόνι, μουστάρδα και μυρωδικά. Ιδανικό για ένα οικογενειακό τραπέζι!


Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού 
  • 1 κιλό πατάτες 
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό 
  • 2 κ.σ. μουστάρδα 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • 1 κ.γ. θυμάρι 
  • 1 κ.γ. ρίγανη 


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια, λίγο πιο χοντρές από αυτές του τηγανιού. 
  2. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και προσθέτουμε τις μπριζόλες από πάνω. 
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το νερό, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και τη ρίγανη. 
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, ώστε να καλυφθούν οι πατάτες και οι μπριζόλες με τα αρωματικά. 
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες στο ταψί και τοποθετούμε τις μπριζόλες από πάνω. 
  6. Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε, το βρέχουμε κάτω από τη βρύση, το στραγγίζουμε ελαφρά και σκεπάζουμε το ταψί. 
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (πάνω-κάτω αέρα) για 35 λεπτά. 
  8. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και οι μπριζόλες. Δεν χρειάζεται να γυρίσουμε τις μπριζόλες, καθώς ψήνονται ομοιόμορφα. 
  9. Σερβίρουμε ζεστό, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί ή σαλάτα της επιλογής σας. 

Συμβουλή: Εάν θέλετε πιο έντονη γεύση λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον χυμό λεμονιού πριν το ψήσιμο.


Δημιουργός συνταγής: MPAXARI & KANELA

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget