MUFFINS ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Αφράτα, αρωματικά muffins με φρέσκο χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα ελαφρύ γλύκισμα, ιδανικό για το πρωινό ή τον καφέ σας.
Υλικά
- 2 αυγά
- 100 ml ηλιέλαιο
- 180 ml χυμό πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- 140 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 2 κοφτά κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά, το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα με μίξερ μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι το οποίο έχουμε κοσκινίσει μαζί με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ ενώ ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 17-18 φορμάκια σιλικόνης, γεμίζοντας τα κατά τα 3/4.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
- Αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε σκέτα ή με μια ελαφριά στρώση γλάσου.
Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου