Muffins Πορτοκαλιού

Αφράτα Muffins Πορτοκαλιού

MUFFINS ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


Αφράτα, αρωματικά muffins με φρέσκο χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα ελαφρύ γλύκισμα, ιδανικό για το πρωινό ή τον καφέ σας.


Υλικά

  • 2 αυγά
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 180 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 2 κοφτά κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά, το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια.
  2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα με μίξερ μέχρι να διαλυθεί.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι το οποίο έχουμε κοσκινίσει μαζί με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ ενώ ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε 17-18 φορμάκια σιλικόνης, γεμίζοντας τα κατά τα 3/4. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
  7. Αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε σκέτα ή με μια ελαφριά στρώση γλάσου.


Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου 
 
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget