Pancakes

Αφράτες Τηγανίτες

PANCAKES 


Αφράτες, σπιτικές τηγανίτες που ετοιμάζονται πανεύκολα και ταιριάζουν με κάθε γλυκιά ή αλμυρή γαρνιτούρα. Ιδανικές για πρωινό ή σνακ!


Υλικά (για 6-8 pancakes)

  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο 
  • 1 αυγό 
  • 1 μικρό φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη (ή περισσότερο, ανάλογα με την προτίμησή σας) 
  • Λίγη κανέλα σε σκόνη 
  • 1 κούπα τσαγιού γάλα 
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο χρειάζεται για πηχτό χυλό) 
  • Βούτυρο για το τηγάνι 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το αυγό, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
  2. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. 
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσουμε έναν πηχτό χυλό. 
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφουμε ελαφρώς με βούτυρο. 
  5. Ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα από τον χυλό (περίπου 1/4 φλιτζανιού) στο τηγάνι και ψήνουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια. 
  6. Αναποδογυρίζουμε την τηγανίτα και ψήνουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά. 
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός, προσθέτοντας βούτυρο στο τηγάνι αν χρειάζεται. 

Σερβίρισμα: Απολαύστε τις pancakes με μέλι, μαρμελάδα, σοκολάτα, φρούτα ή ό,τι άλλο προτιμάτε.


Δημιουργός συνταγής: Penelope Panagiotopoulou 
 
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget