PANCAKES
Αφράτες, σπιτικές τηγανίτες που ετοιμάζονται πανεύκολα και ταιριάζουν με κάθε γλυκιά ή αλμυρή γαρνιτούρα. Ιδανικές για πρωινό ή σνακ!
Υλικά (για 6-8 pancakes)
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 αυγό
- 1 μικρό φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη (ή περισσότερο, ανάλογα με την προτίμησή σας)
- Λίγη κανέλα σε σκόνη
- 1 κούπα τσαγιού γάλα
- Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο χρειάζεται για πηχτό χυλό)
- Βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το αυγό, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσουμε έναν πηχτό χυλό.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφουμε ελαφρώς με βούτυρο.
- Ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα από τον χυλό (περίπου 1/4 φλιτζανιού) στο τηγάνι και ψήνουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια.
- Αναποδογυρίζουμε την τηγανίτα και ψήνουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός, προσθέτοντας βούτυρο στο τηγάνι αν χρειάζεται.
Σερβίρισμα: Απολαύστε τις pancakes με μέλι, μαρμελάδα, σοκολάτα, φρούτα ή ό,τι άλλο προτιμάτε.
Δημιουργός συνταγής: Penelope Panagiotopoulou