ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ Ή ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ
Αφράτοι και γευστικοί πατατοκεφτέδες, ιδανικοί για κάθε τραπέζι. Μπορούν να σερβιριστούν ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ως κυρίως γεύμα με μια δροσερή σαλάτα. Φτιάξτε τους με την παρακάτω συνταγή και απολαύστε τους ζεστούς!
Υλικά
- 4 μέτριες πατάτες, βρασμένες και καθαρισμένες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά βούληση)
- ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον τρίφτη
- 1 αυγό
- ρίγανη
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 150 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί (π.χ. γκούντα) ή σε μικρά κομματάκια
- 5 κ.σ. αλεύρι
- τριμμένη φρυγανιά (για πανάρισμα)
- ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (για τηγάνισμα)
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις βρασμένες και καθαρισμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και τις λιώνουμε καλά με το ειδικό εργαλείο ή ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το τριμμένο ή ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, τη ρίγανη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ψιλοκομμένη πιπεριά και το τριμμένο τυρί.
- Αν επιλέξουμε να βάλουμε το τυρί σε κομματάκια, το αφήνουμε στην άκρη για να το κλείσουμε μέσα στα κεφτεδάκια.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα που πλάθεται εύκολα.
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα, πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια ή ελαφρώς πλακέ σχήματα και, αν θέλουμε, βάζουμε στο κέντρο κάθε κεφτέ ένα μικρό κομμάτι τυρί. Κλείνουμε καλά, ώστε το τυρί να παραμείνει στο εσωτερικό.
- Πανάρουμε τους πατατοκεφτέδες στη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο και τραγανό εξωτερικό.
- Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε τους πατατοκεφτέδες ζεστούς, συνοδεύοντάς τους με μια σάλτσα γιαουρτιού ή μια πράσινη σαλάτα.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!