ΡΩΣΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ (PANCAKES)
Ένα λαχταριστό πρωινό που φτιάχνεται εύκολα με απλά υλικά που έχουμε πάντα στο ψυγείο. Αφράτες και χρυσαφένιες τηγανίτες που θα γίνουν η αγαπημένη συνήθεια όλης της οικογένειας!
Υλικά
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κούπα γιαούρτι
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- Αλεύρι (όσο χρειαστεί, ώστε το μείγμα να γίνει λίγο πιο σφιχτό από του κέικ)
- Λίγο λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να έχουμε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα, πιο πυκνό από του κέικ.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε ποσότητες από το μείγμα στο τηγάνι, σχηματίζοντας μικρές τηγανίτες.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Σερβίρουμε ζεστές, συνοδεύοντας με μέλι, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Δημιουργός συνταγής: Anush Aghababyan
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!