ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και αρωματική σάλτσα, που συνδυάζεται υπέροχα με τραγανές τηγανητές πατάτες.
Υλικά
- 500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο, κομμένο σε κομμάτια
- 1 φλ. γάλα
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. χαρουπόμελο ή μέλι
- 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
- Ρίγανη, κατά προτίμηση
- Πατάτες τηγανητές (προτηγανισμένες ή φρέσκιες)
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τα κομμάτια συκωτιού σε ένα μπολ με το γάλα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες. Αυτό βοηθά να απομακρυνθεί η έντονη μυρωδιά και να γίνει πιο τρυφερό.
- Στραγγίζουμε καλά το συκώτι, το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το συκώτι με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Μεταφέρουμε το συκώτι σε άλλο τηγάνι, προσθέτουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το χαρουπόμελο, τη ρίγανη και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
- Προσθέτουμε το ζεστό νερό και αφήνουμε το συκώτι να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μείνει με το λαδάκι και τη λεμονάτη σάλτσα του.
- Σερβίρουμε το συκώτι ζεστό, συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.
Δημιουργός συνταγής: Marina Papadopoulou
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!