Συκώτι μοσχαρίσιο τηγανιά με λεμονάτη σάλτσα

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ


Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και αρωματική σάλτσα, που συνδυάζεται υπέροχα με τραγανές τηγανητές πατάτες. 


Υλικά

  • 500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο, κομμένο σε κομμάτια 
  • 1 φλ. γάλα 
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα) 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη σάλτσα) 
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Χυμός από 1 λεμόνι 
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα 
  • 1 κ.σ. χαρουπόμελο ή μέλι 
  • 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό 
  • Ρίγανη, κατά προτίμηση 
  • Πατάτες τηγανητές (προτηγανισμένες ή φρέσκιες) 


Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε τα κομμάτια συκωτιού σε ένα μπολ με το γάλα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες. Αυτό βοηθά να απομακρυνθεί η έντονη μυρωδιά και να γίνει πιο τρυφερό. 
  2. Στραγγίζουμε καλά το συκώτι, το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι. 
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το συκώτι με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. 
  4. Μεταφέρουμε το συκώτι σε άλλο τηγάνι, προσθέτουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. 
  5. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το χαρουπόμελο, τη ρίγανη και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. 
  6. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και αφήνουμε το συκώτι να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μείνει με το λαδάκι και τη λεμονάτη σάλτσα του. 
  7. Σερβίρουμε το συκώτι ζεστό, συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες. 


Δημιουργός συνταγής: Marina Papadopoulou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget