ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΤΡΙΒΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ
Ένα πλούσιο και χορταστικό σουφλέ που θα λατρέψει όλη η οικογένεια! Τέλειο για μεσημεριανό, βραδινό ή για το τραπέζι με φίλους.
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
- 500 γρ. ζυμαρικά (τριβελάκι ή άλλο της επιλογής σας)
- 200 γρ. αλλαντικά της αρεσκείας σας, ψιλοκομμένα
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα (και επιπλέον για την επιφάνεια)
- Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- Πιπέρι
- Αλάτι (προαιρετικά, ανάλογα με τα αλλαντικά και το τυρί)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε καλά.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ ή ταψάκι.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά, λίγο πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το τριμμένο γκούντα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ξανά ώστε να καλυφθούν τα ζυμαρικά ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με επιπλέον τριμμένο γκούντα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα (περίπου 20-25 λεπτά).
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό.
Συμβουλή:
Μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια ή πιπεριές για περισσότερη γεύση ή να αναμείξετε διαφορετικά τυριά για πιο πλούσια υφή.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!