Σουφλέ με τριβελάκι και αλλαντικά

Λαχταριστό Σουφλέ Ζυμαρικών με Αλλαντικά

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΤΡΙΒΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ


Ένα πλούσιο και χορταστικό σουφλέ που θα λατρέψει όλη η οικογένεια! Τέλειο για μεσημεριανό, βραδινό ή για το τραπέζι με φίλους.


Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 500 γρ. ζυμαρικά (τριβελάκι ή άλλο της επιλογής σας) 
  • 200 γρ. αλλαντικά της αρεσκείας σας, ψιλοκομμένα 
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 200 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα (και επιπλέον για την επιφάνεια) 
  • Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) 
  • Πιπέρι 
  • Αλάτι (προαιρετικά, ανάλογα με τα αλλαντικά και το τυρί) 


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε καλά. 
  2. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ ή ταψάκι. 
  3. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά, λίγο πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το τριμμένο γκούντα και ανακατεύουμε καλά. 
  4. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ξανά ώστε να καλυφθούν τα ζυμαρικά ομοιόμορφα. 
  5. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με επιπλέον τριμμένο γκούντα. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα (περίπου 20-25 λεπτά). 
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό. 

Συμβουλή:

Μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια ή πιπεριές για περισσότερη γεύση ή να αναμείξετε διαφορετικά τυριά για πιο πλούσια υφή.


Δημιουργός συνταγής: Penelope Panagiotopoulou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget