Τηγανιά Κοτόπουλο

Κρεμώδης Τηγανιά Κοτόπουλου με Τυρί και Μουστάρδα

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή γεμάτη αρώματα και κρεμώδη υφή. Ιδανική για μεσημεριανό ή βραδινό, που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση της!


Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος) κομμένο σε μπουκιές 
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη 
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή λιωμένες 
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί 
  • 1 κ.σ. μουστάρδα 
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι 
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 
  • 1 χούφτα τριμμένο τυρί (π.χ. γκούντα) 
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. 
  2. Σοτάρουμε τις μπουκιές κοτόπουλου μέχρι να ασπρίσουν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα. 
  3. Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 
  4. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύοντας. 
  5. Όταν το κοτόπουλο είναι μαγειρεμένο και τα λαχανικά έχουν δέσει με τα υγρά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το θυμάρι και την κρέμα γάλακτος. 
  6. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να δέσει η σάλτσα. 
  7. Σερβίρουμε ζεστό, συνοδεύοντας με ρύζι, πατάτες ή φρέσκο ψωμί. 

Συμβουλή: 

  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπούκοβο για πικάντικη γεύση ή να αντικαταστήσετε την κρέμαγάλακτος με γιαούρτι για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. 


Δημιουργός συνταγής: Penelope Panagiotopoulou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget