ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή γεμάτη αρώματα και κρεμώδη υφή. Ιδανική για μεσημεριανό ή βραδινό, που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση της!
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος) κομμένο σε μπουκιές
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή λιωμένες
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 χούφτα τριμμένο τυρί (π.χ. γκούντα)
- Αλάτι και πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε τις μπουκιές κοτόπουλου μέχρι να ασπρίσουν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
- Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύοντας.
- Όταν το κοτόπουλο είναι μαγειρεμένο και τα λαχανικά έχουν δέσει με τα υγρά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το θυμάρι και την κρέμα γάλακτος.
- Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε ζεστό, συνοδεύοντας με ρύζι, πατάτες ή φρέσκο ψωμί.
Συμβουλή:
- Μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπούκοβο για πικάντικη γεύση ή να αντικαταστήσετε την κρέμαγάλακτος με γιαούρτι για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
Δημιουργός συνταγής: Penelope Panagiotopoulou
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!