ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Υλικά:
Παντεσπάνι- 6 αυγά
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 6 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 4 κ.σ. κακάο
- 4 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 φακελάκι baking powder
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Σιρόπι
- 250 γρ ζάχαρη
- 200 ml νερό
- Λίγο χυμό πορτοκάλι
Κρέμα
- Μία φυτική κρέμα μεγάλη
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμέλα
Γλάσο σοκολάτας
- 200 gr κουβερτούρα
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- Μια κ.σ. μαργαρίνη
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε αυγά μαζί με ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν.
- Στο τέλος ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ψήνουμε το παντεσπάνι σε λαδωμένο ταψί (23Χ32) στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά και το περιχύνουμε το κρύο παντεσπάνι.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το μισό ζαχαρούχο (καραμέλα).
- Ρίχνουμε τη κρέμα πάνω από το παντεσπάνι.
- Για το γλάσο βάζουμε σε μπωλ τα υλικά κλείνουμε με μεμβράνη, τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για δυο λεπτά.
- Το βγάζουμε ανακατεύουμε και το ρίχνουμε αφού κρυώσει πάνω από τη κρέμα.
- Αν θέλουμε διακοσμούμε στο τέλος με το μισό ζαχαρούχο καραμέλα που μας εχει μείνει από την κρέμα.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!