Τυροπιτάρια Κύμης


Τραγανά παραδοσιακά τυροπιτάρια με φέτα

ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΙΑ ΚΥΜΗΣ


Αυτή η παραδοσιακή συνταγή από την Κύμη θα σας ενθουσιάσει με την απλότητα και τη γεύση της. Τα τυροπιτάρια γίνονται με τραγανό σπιτικό φύλλο και γεμίζονται με λαχταριστή γέμιση φέτας και αυγών, ψημένα σε τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.


Υλικά

  • 3 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • Λίγο αλάτι
  • Μισό κιλό αλεύρι (και λίγο παραπάνω)
  • Νερό (περίπου ένα ποτήρι, ανάλογα με το πόσο τραβάει το αλεύρι)

Για τη γέμιση:
  • 4 αυγά
  • Θρυμματισμένη φέτα
  • Λίγο πιπέρι
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και προσθέτουμε τα αυγά, το πιπέρι, μια πρέζα αλάτι και το γιαούρτι. 
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το αλεύρι. 
  4. Προσθέτουμε σιγά - σιγά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. 
  5. Ανοίγουμε φύλλα με τη ζύμη.
  6. Πασπαλίζουμε με το μείγμα της φέτας και διπλώνουμε το φύλλα δημιουργώντας φακέλους.
  7. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι. 
  8. Μόλις κάψει, τοποθετούμε τα τυροπιτάρια και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
  9. Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά.

Τραγανά παραδοσιακά τυροπιτάρια με φέτα

Δημιουργός συνταγής: Stauroula Milona

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget