ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΛΕΠΤΟΥ
Χρησιμοποιώντας απλά υλικά και με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, θα δημιουργήσουμε μια εύκολη, αφράτη και νόστιμη!
Υλικά:
- 4 αυγά
- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- 1 ποτήρι νερού γάλα
- 1 ποτήρι αλεύρι
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- λίγη ρίγανη
- 300 γρ. φέτα
- Σουσάμι για πασπάλισμα
- Λαδόκολλα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό.
- Τρίβουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει η πίτα.
Δημιουργός συνταγής: Γιώτα Καρδούτσου