Τυρόπιτα του λεπτού

Αφράτη τυρόπιτα με φέτα και σουσάμι

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΛΕΠΤΟΥ


Χρησιμοποιώντας απλά υλικά και με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, θα δημιουργήσουμε μια εύκολη, αφράτη και νόστιμη!


Υλικά:

  • 4 αυγά 
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ 
  • 1 ποτήρι νερού γάλα 
  • 1 ποτήρι αλεύρι 
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση 
  • λίγη ρίγανη 
  • 300 γρ. φέτα 
  • Σουσάμι για πασπάλισμα 
  • Λαδόκολλα 


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. 
  2. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό. 
  3. Τρίβουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί. 
  4. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. 
  5. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει η πίτα. 


Δημιουργός συνταγής: Γιώτα Καρδούτσου 
 
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget