Τυροπιτάκια με Γιαούρτι

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Υλικά:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 1 κεσεδάκι χλιαρό γάλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 800 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι

Για τη γέμιση:
  • 350 γρ. φέτα
  • 350 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα
  • 5 - 6 κ.σ. γάλα
  • πιπέρι, 
  • ξερό δυόσμο
  • 2 αυγά


Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, το λάδι, το γάλα και τη ζάχαρη.
  2. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι.
  3. Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το μείγμα του αλευριού στο υγρό μείγμα και ζυμώνουμε.
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.
  5. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης.
  6. Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε σε μικρά στρογγυλά κομμάτια.
  7. Βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση σε κάθε κομμάτι, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και πατάμε καλά τις άκρες.
  8. Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα.
  9. Αλείφουμε με αυγό και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.


Δημιουργός συνταγής: Theologia Papatsou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget