ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
- 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
- 1 κεσεδάκι χλιαρό γάλα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 800 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι
Για τη γέμιση:
- 350 γρ. φέτα
- 350 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα
- 5 - 6 κ.σ. γάλα
- πιπέρι,
- ξερό δυόσμο
- 2 αυγά
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, το λάδι, το γάλα και τη ζάχαρη.
- Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι.
- Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το μείγμα του αλευριού στο υγρό μείγμα και ζυμώνουμε.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης.
- Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε σε μικρά στρογγυλά κομμάτια.
- Βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση σε κάθε κομμάτι, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και πατάμε καλά τις άκρες.
- Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με αυγό και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Theologia Papatsou
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!