Χοιρινό Φούρνου

Χοιρινό με Ντομάτα και Σκόρδο σε Ατομικά Γιουβετσάκια

ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟΥ


Ένα ζουμερό και αρωματικό χοιρινό, ιδανικό για ένα εύκολο, αλλά εντυπωσιακό γεύμα. Μια συνταγή που συνδυάζει τα κλασικά ελληνικά αρώματα με την απλότητα του φούρνου, για ένα πιάτο που θυμίζει τηγανιά, αλλά χωρίς τον κόπο!


Υλικά

  • 500 γρ. χοιρινό κρέας (ιδανικά από λαιμό), κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 3 κρεμμύδια (κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, ένα για κάθε γιουβετσάκι)
  • 6 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες, 2 για κάθε γιουβετσάκι)
  • 6 κ.σ. ψιλοκομμένα ντοματάκια (2 για κάθε γιουβετσάκι)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 3 ποτηράκια κρασιού νερό (ένα για κάθε γιουβετσάκι)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού και τα αλατοπιπερώνουμε. 
  2. Προσθέτουμε τη ρίγανη και την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα με τα μπαχαρικά.
  3. Μοιράζουμε το κρέας σε τρία ατομικά γιουβετσάκια.
  4. Προσθέτουμε σε κάθε γιουβετσάκι ένα κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
  5. Τοποθετούμε από δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα ντοματάκια και δύο ολόκληρες σκελίδες σκόρδο σε κάθε γιουβετσάκι.
  6. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε ένα ποτηράκι κρασιού νερό σε κάθε γιουβετσάκι.
  7. Σκεπάζουμε τα γιουβετσάκια με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C με αέρα για 45 λεπτά.
  8. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  9. Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε με φρέσκο ψωμί ή συνοδευτικό της επιλογής μας.


Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget