ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Ένα από τα πιο νόστιμα και χορταστικά πιάτα, το χοιρινό κότσι στο φούρνο είναι τέλειο για ένα εντυπωσιακό γεύμα. Αρωματισμένο με μουστάρδα, σκόρδο και βότανα, ψήνεται αργά μέχρι να γίνει ζουμερό και μαλακό, με μια τραγανή εξωτερική κρούστα.
Υλικά
- 4 χοιρινά κότσια (πίσω πόδι)
- Σκόρδο
- Μουστάρδα
- Θυμάρι
- Ρίγανη
- Πάπρικα γλυκιά
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- (Προαιρετικά: σκόνη λαχανικών)
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα κότσια και τα τοποθετούμε σε ταψί.
- Με ένα μαχαίρι, κάνουμε μικρές τρύπες σε κάθε κότσι και βάζουμε 2-3 κομματάκια σκόρδο μέσα σε κάθε τρύπα.
- Ραντίζουμε τα κότσια με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη, πάπρικα, και τα αλείφουμε με μουστάρδα.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε και σκόνη λαχανικών για έξτρα γεύση.
- Ρίχνουμε λίγο νερό στο ταψί και τοποθετούμε πάνω στα κότσια ένα κομμάτι λαδόκολλα.
- Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάστρα).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 2,5 ώρες.
- Μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν τα κότσια χρώμα.
- Τα τελευταία 5 λεπτά ενεργοποιούμε τον αέρα για να γίνει τραγανή η επιφάνεια.
- Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε το κότσι ζεστό, το οποίο θα είναι εξαιρετικά τρυφερό και αρωματικό.
Δημιουργός συνταγής: Maria Grani
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!