Χταπόδι Κρασάτο

Αρωματικό Χταπόδι με Κόκκινο Κρασί και Κρεμμύδια

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ


Μια παραδοσιακή συνταγή με πλούσια αρώματα και βαθιά γεύση που θυμίζει θάλασσα και ελληνική κουζίνα. Ένα πιάτο ιδανικό για οικογενειακό τραπέζι ή επίσημο γεύμα, που θα σας μαγέψει με την ισορροπία των υλικών του.


Υλικά

  • 2 κιλά χταπόδι 
  • 1 κιλό κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες) 
  • 1 ½ ποτήρι κόκκινο κρασί 
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο 
  • ½ ποτήρι νερό 
  • 4 κ.σ. ξύδι 
  • 2 ντομάτες (τριμμένες) 
  • 2 φύλλα δάφνης 
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Λίγο αλάτι 


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το χταπόδι και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με ½ ποτήρι νερό, τα φύλλα δάφνης και την κανέλα. 
  2. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. 
  3. Αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε κομμάτια. 
  4. Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και να αποκτήσουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. 
  5. Προσθέτουμε το χταπόδι στα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για λίγα λεπτά. 
  6. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. 
  7. Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. 
  8. Σερβίρουμε το χταπόδι ζεστό, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί ή ρύζι. 


Δημιουργός συνταγές: Aigli Marnerou 
 
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget