
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΟΤΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Αφράτη ζύμη, ζουμερή γέμιση κοτόπουλου και λαχανικών και λαχταριστή τραγανή κρούστα. Ιδανικές για σνακ, κολατσιό ή ένα γρήγορο γεύμα!
Υλικά
Για τη ζύμη:- 4 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 ½ φακελάκι (12 γρ.) ξηρή μαγιά
- ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι, πιπέρι
Για το κοτόπουλο:
- 2 στήθη κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- ½ κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ¼ κ.γ. μπούκοβο
- ¼ κ.γ. τζίντζερ
- ¼ κ.γ. κόλιανδρο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. καλαμποκέλαιο
Για τη γέμιση:
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 400 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. σόγια σος
- 200 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
- 1 αυγό (για την επάλειψη)
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο:- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, το νερό και τη μαγιά.
- Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το καλαμποκέλαιο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με σόγια σος, ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μπάλες.
- Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε παραλληλόγραμμο φύλλο, βάζουμε γέμιση στο κέντρο και πασπαλίζουμε με τριμμένο ρεγκάτο. Κλείνουμε καλά τις άκρες.
- Τοποθετούμε τις κοτόπιτες σε ταψί με λαδόκολλα.
- Χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25-30 λεπτά.
