Ατομικές κοτόπιτες με λαχανικά και τυρί

Ατομικές κοτόπιτες με λαχανικά και ρεγκάτο

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΟΤΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ


Αφράτη ζύμη, ζουμερή γέμιση κοτόπουλου και λαχανικών και λαχταριστή τραγανή κρούστα. Ιδανικές για σνακ, κολατσιό ή ένα γρήγορο γεύμα!


Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι 
  • 2 αυγά 
  • 1 ½ φακελάκι (12 γρ.) ξηρή μαγιά 
  • ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο 
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα 
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • Αλάτι, πιπέρι 

Για το κοτόπουλο:
  • 2 στήθη κοτόπουλου 
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι 
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη) 
  • ½ κ.γ. πάπρικα 
  • ½ κ.γ. αλάτι 
  • ¼ κ.γ. πιπέρι 
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο 
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ 
  • ¼ κ.γ. κόλιανδρο 
  • 1 κ.σ. βούτυρο 
  • 1 κ.σ. καλαμποκέλαιο 

Για τη γέμιση:
  • 1 πιπεριά κόκκινη 
  • 1 πιπεριά κίτρινη 
  • 1 πιπεριά πράσινη 
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες 
  • 400 γρ. μανιτάρια σε φέτες 
  • ½ κ.γ. ρίγανη 
  • 1 κ.σ. σόγια σος 
  • 200 γρ. τριμμένο ρεγκάτο 
  • 1 αυγό (για την επάλειψη) 


Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο:
  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο. 

Για τη ζύμη:
  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, το νερό και τη μαγιά. 
  2. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ. 
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 
  4. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. 

Για τη γέμιση:
  1. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το καλαμποκέλαιο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά. 
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 
  3. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. 
  4. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. 
  5. Σβήνουμε με σόγια σος, ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε. 
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει. 

Για τις πίτες
  1. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μπάλες. 
  2. Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε παραλληλόγραμμο φύλλο, βάζουμε γέμιση στο κέντρο και πασπαλίζουμε με τριμμένο ρεγκάτο. Κλείνουμε καλά τις άκρες. 
  3. Τοποθετούμε τις κοτόπιτες σε ταψί με λαδόκολλα. 
  4. Χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε την επιφάνειά τους. 
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25-30 λεπτά. 

Ατομικές κοτόπιτες με λαχανικά και ρεγκάτο

Δημιουργός συνταγής: Kalliopi Lisgari

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget