
ΜΠΑΝΟΦΙ
Ένα από τα πιο λαχταριστά και εύκολα μπανόφι, με μπισκοτένια βάση, καραμέλα, μπανάνες και αφράτη σαντιγί!
Υλικά
- 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή digestive
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2-3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (όσο χρειαστεί)
- 2 συσκευασίες φυτική σαντιγί (Μόρφατ)
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- Τριμμένη κουβερτούρα για διακόσμηση
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τις δύο συσκευασίες σαντιγί μέχρι να αρχίσουν να αφρατεύουν.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα (το απλό) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια σταθερή και αφράτη κρέμα.
- Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε ένα τσέρκι 26 εκ. σε μια πιατέλα και στρώνουμε το μείγμα μπισκότου, πιέζοντας ελαφρώς.
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς το καραμελωμένο ζαχαρούχο, ώστε να απλώνεται εύκολα.
- Ρίχνουμε μια ποσότητα πάνω από τη βάση μπισκότου.
- Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγί πάνω από τις μπανάνες.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο καραμελωμένο ζαχαρούχο και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου
