Μπανόφι

Ακαταμάχητο μπανόφι με καραμέλα και μπανάνες

ΜΠΑΝΟΦΙ


Ένα από τα πιο λαχταριστά και εύκολα μπανόφι, με μπισκοτένια βάση, καραμέλα, μπανάνες και αφράτη σαντιγί!


Υλικά

  • 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή digestive
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2-3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (όσο χρειαστεί)
  • 2 συσκευασίες φυτική σαντιγί (Μόρφατ)
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • Τριμμένη κουβερτούρα για διακόσμηση


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τις δύο συσκευασίες σαντιγί μέχρι να αρχίσουν να αφρατεύουν. 
  2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα (το απλό) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια σταθερή και αφράτη κρέμα. 
  3. Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο.
  4. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. 
  5. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. 
  6. Τοποθετούμε ένα τσέρκι 26 εκ. σε μια πιατέλα και στρώνουμε το μείγμα μπισκότου, πιέζοντας ελαφρώς.
  7. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το καραμελωμένο ζαχαρούχο, ώστε να απλώνεται εύκολα. 
  8. Ρίχνουμε μια ποσότητα πάνω από τη βάση μπισκότου.
  9. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια.
  10. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγί πάνω από τις μπανάνες.
  11. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο καραμελωμένο ζαχαρούχο και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
  12. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget