ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ένα αφράτο, πανεύκολο και πεντανόστιμο κέικ, ιδανικό για να αξιοποιήσουμε τις ώριμες μπανάνες! Οι σταγόνες σοκολάτας το κάνουν ακόμα πιο λαχταριστό.
Υλικά
- 4-5 ώριμες μπανάνες
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.γ. σόδα
- Ελάχιστο αλάτι
- 370 γρ. (3 κούπες) αλεύρι που φουσκώνει
- 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας (κρατάμε μια χούφτα για την επικάλυψη)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, λιώνουμε καλά τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα χτυπημένα αυγά, τη βανίλια, τη σόδα και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Κρατάμε λίγο από το αλεύρι και το χρησιμοποιούμε για να αλευρώσουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Αυτό βοηθά ώστε να μην καταλήξουν όλες στον πάτο του κέικ.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι στο μείγμα, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε τις αλευρωμένες σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα 23x33 εκ. .
- Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας που κρατήσαμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι ή ξυλάκι όταν το βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ.
- Αφήνουμε το κέικ να σταθεί 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσει.